Slovenci, spoznajmo se!


Avtor: slovenci Datum: 2554 dni nazaj.


Skupni projekt Zveze slovenskih društev v Bosni in Hercegovini „Evropa zdaj“ je bil uspešno izpeljan v soboto, 10. decembra 2016 v Zenici, v prostorih Doma za ostarele. Prisotnih je bilo 170 članov društev Slovencev iz Sarajeva, Breze, Kaknja, Tuzle, Banja Luke in Zenice. Domačin in organizator je bilo društvo Encijan iz Zenice. Dragan Gačnik, predsednik Encijana, je predstavil likovna dela slovenskih umetnikov s treh likovnih kolonij v Tuzli, in sam tudi odprl razstavo. Prisotni so bili tudi likovni ustvarjalci, ki so sodelovali na kolonijah.

snv102
Zabavno kulturni program se je začel z nastopom ženskega pevskega zbora „Slovenčice“ iz Tuzle, prisotne je nagovoril predsednik Zveze Darko Mijatović, nastopila je folklorna skupina mladih iz Kaknja, zabaval pa nas je ansambel, tudi iz Kaknja.

snv005
Najstarejši Slovenci, ki že dolgo živijo v Bosni in Hercegovini, ali pa so celo rojeni tukaj, so se prvič srečali na enem mestu. Srečanje je bilo namenjeno ravno za njih, bili so navdušeni, kar so tudi pokazali ob slovenski pesmi, polki in valčku. Upamo, da se naslednje leto junija v Brezi dobimo še v večjem številu.

Vir: Ana, društvo Triglav

snv111


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo