Slovenec, ki ga je zanimanje za gozdove pripeljalo na Sever Evrope


Avtor: U.S. Datum: 2049 dni nazaj.


V oddaji Slovencem po svetu (7. avgusta 2018) prepletamo dogodke in zgodbe, povezane s slovenskimi rojaki v Evropi, Ameriki in Avstraliji. Predstavljamo zgodbo namestnika direktorja Evropskega inštituta za gozdove dr. Roberta Mavsarja , ki že več let živi in dela na Finskem, njegova izseljenska zgodba pa se je pred več kot desetletjem začela v Španiji.

Foto: Andy Rothwell / Flickr

Predstavljamo tudi literarno ustvarjanje slovenske pisateljice in pesnice Cilke Žagar , ki že več kot pol stoletja živi v Avstraliji , v mestecu Lightning Ridge, kjer kopljejo črne opale. Iz tega okolja je nemalokrat črpala tudi snov za svoje pisanje. Pred nekaj dnevi je v Sloveniji predstavila svojo novo pesniško zbirko z naslovom Od tu do tja, nikjer doma.

Potujemo tudi v Malago, kjer tam živeči rojaki ta konec tedna pripravljajo Prvo srečanje Slovencev v tem delu Španije, pogovarjali pa smo se tudi s Slovenko iz ameriškega Seattla, doktorico Nives Dolšak, ki je profesorica na Šoli za morske in okoljske problematike Univerze v Washingtonu, področje njenega raziskovanja pa so javne politike, okoljsko pravo in podnebne razmere.

Vse to lahko slišite prek povezave na strani Radio prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo