Slovenec v Lizboni: Če si le upaš od doma, vidiš, kako velik je svet


Avtor: U.S. Datum: 2268 dni nazaj.


Nik Bradač je 24-letni Ljubljančan, ki magistrski študij kmetijstvo - zootehnika opravlja na biotehniški fakulteti. Za pol leta je svoje okolje zamenjal in se preselil na Portugalsko. "Želim se zaposliti v kmetijskem sektorju in prispevati k izboljšanju kmetijstva v Sloveniji," opisuje svoje ambicije.

Nik se je že od mladih nog navduševal nad latinokulturo, zato si je od nekdaj želel živeti v Španiji. Na biotehniški fakulteti se mu je ponudila priložnost študija na Portugalskem: "Svojo destinacijo sem zato malenkost spremenil." K odločitvi sta zagotovo pripomogla tudi veliko "toplejše in bolj prijetno podnebje", še pove.

Pred izmenjavo ni bil še nikoli na Portugalskem, "zato je celotna izmenjava dodatno nova in zanimiva izkušnja".

"Brez modernih družbenih omrežij bi bila izmenjava težja"

Pred izmenjavo Slovenije ni še nikoli zapustil za več kot teden ali dva: "To je vsekakor nov izziv, za katerega nisem vedel, kako se bo izšel." Na začetku je imel veliko dela s prilagajanjem na nov tempo in način življenja: "Za razmišljanje o domu in domačih nisem imel veliko priložnosti."

"Ko sem doma povedal, da se nameravam odpraviti v tujino za več mesecev, je bilo sprva nekaj presenečenja, ampak so me tako prijatelji kot družina podprli," veselo pove Nik in doda, da nam danes dostop do modernih družbenih omrežij, kot sta Facebook in Instagram, ter programov, kot je Skype, daje občutek, da nismo na drugi strani Evrope, ampak na drugi strani mesta: "Mislim, da bi bila izmenjava brez vseh teh stvari vsekakor veliko bolj težavna."

Članek v celoti najdete na strani SiolNET.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo