Slovenija brez meja, 10. januar 2019


Avtor: U.S. Datum: 1478 dni nazaj.


V oddaji gostimo Kasildo Bedenk iz Gradca na avstrijskem Koroškem ter Marijo Ahačič Pollak, ustanoviteljico in zborovodjo Vokalne skupine Plamen iz Kanade.

Vokalna skupina Plamen deluje pod umetniškim vodstvom Marije Ahačič Pollak.

Ljubljančanka Kasilda Bedenk zadnjih 17 let živi v avstrijskem Gradcu. Na graški univerzi je bila lektorica za slovenščino, odkar je upokojena, pa vodi tečaje slovenščine in prevaja. Kasilda je tudi predsednica Društva avstrijsko-slovenskega prijateljstva Gradec, ki se v sklopu Slovenske čitalnice povezuje in sodeluje z drugimi tamkajšnjimi slovenskimi društvi.

Kanadska Slovenka Marija Ahačič Pollak, urednica, novinarka, voditeljica, pevka, besedilopiska, pisateljica in zborovodkinja se je decembra vrnila v Toronto. Pred tem se je med bivanjem v Sloveniji dogovarjala še o zadnjih podrobnostih za turnejo svoje Vokalne pevske skupine Plamen, v kateri pojejo same potomke slovenskih družin v Kanadi. Plamenke pridejo avgusta v domovino svojih prednikov, Marija pa mi je zaupala, da bodo prvič izvedle skladbo pokojnega Vilka Ovsenika, ki jo je napisal posebej zanje.

Podrobnosti pa v posnetku oddaje na strani Radio Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo