Slovenija brez meja, 14. marec 2019


Avtor: U.S. Datum: 1898 dni nazaj.


V pogovoru s Tonyjem Lenkom o življenju v avstralskem večkulturnem okolju, družini, slovenski skupnosti, ohranjanju jezika in uspešni podjetniški poti.

Tony Lenko si je novo življenje ustvaril na avstralski Zlati obali. Foto: Edita Žugelj

Dr. Tony Lenko iz Komende pri Kamniku sodi med mlajše in novejše slovenske izseljence, saj se je s takratno ženo in sinom v Avstralijo odpravil marca 2002. Kot pripoveduje, so ga pritegnili novi življenjski in poslovni izzivi, ki jih je dežela ponujala, pa tudi topla avstralska klima. Ker so se na selitev pripravljali približno leto dni, se je mlada družina v novem okolju hitro in dobro znašla. Povezali so se tako s slovenskimi rojaki kot s pripadniki številnih drugih narodov, ki sobivajo v avstralskem večkulturnem okolju.

Tony Lenko je med drugim tudi tajnik Slovenskega kluba Lipa na Zlati obali (Gold Coast) v državi Queensland, v katerem so pred leti precej pomladili članstvo. Domovino pogosto obiskuje, med zadnjim obiskom je nastal tudi pogovor, ki ga lahko poslušate na strani Radio Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo