Slovenija brez meja, 17. januar 2019


Avtor: U.S. Datum: 1775 dni nazaj.


Osrednji gost oddaje je arhitekt Andrej Strehovec, Slovenec, ki zadnja štiri leta živi v Novem Sadu ter povezuje stanovske kolege stare in nove domovine.

Andrej Strehovec je most med staro in novo domovino. Foto: Edita Žugelj

Arhitekta Andreja Strehovca je iz Slovenije v Srbijo ponesla ljubezen. Čeprav živi v vojvodinski prestolnici, zaradi svojih projektov pogosto
prihaja v Slovenijo, poklicno pa je dejaven tudi na mednarodni ravni. Diplomant Fakultete za Arhitekturo Univerze v Ljubljani načrtuje predvsem javne zgradbe, stanovanjske hiše ter interierje in je nagrajeni avtor arhitekturnih in urbanističnih natečajev. Kot mi je povedal, je bila zanj selitev v Vojvodino zaradi usodne simpatije preprosta, prav tako vključitev v novosadsko večkulturno okolje, kjer je doživel lepo dobrodošlico. Tam sicer živi tudi dejavna slovenska skupnost.

V posnetku oddaje na strani Radio Veseljak pa tudi o tem, kako Andrej povezuje staro in novo domovino ter sveže novice, napovedi in vabila.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo