Slovenija brez meja, 18. julij 2019


Avtor: U.S. Datum: 1787 dni nazaj.


Slovenska pesnica Dragica Čarna je s svojim projektom Plesoče svetlobe – Dancing Lights pred kratkim prvič nastopila tudi v Sloveniji.

Dancing Lights - Plesoče svetlobe je mednarodni projekt slovenske izseljenske pesnice Dragice Čarna. Foto: Dancing Lights

V oddaji lahko prisluhnete slovenski pesnici iz Belgije, ki je izziv in čar našla v tem, da poskuša v ljudeh prebujati občutek za lepoto. S tem namenom je Dragica Čarna ustvarila tudi projekt Plesoče svetlobe – Dancing Lights, v katerem povezuje različne veje umetnosti, jezike, kulture in narode. Pri projektu sodeluje z belgijskima umetnikoma, znanim plesalcem flamenka Federicom Ordoñezom ter kitaristom in skladateljem Anthonyjem Carrubo.

Avtorica pesniške zbirke v petih jezikih Ljubezni brez doma je spregovorila o naporni poti do predstavitve projekta v domovini, njena kolega umetnika pa sta na kratko predstavila svoji vlogi v predstavi in strnila vtise o Sloveniji.

Več pa v posnetku oddaje na strani Radio Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo