Slovenija brez meja, 19. julij 2018


Avtor: U.S. Datum: 2100 dni nazaj.


Vsebina oddaje:

Svetovni slovenski kongres, ki na temelju zavezanosti slovenstvu povezuje in združuje Slovence doma in po svetu, ima novo vodstvo in razširjen upravni odbor.

Jelena Malnar, dr. Boris Pleskovič, dr. Metka Zorc, Andrej Fink, Nenad Vladić. Foto: Edita Žugelj

Za predsednika je bil znova izvoljen dr. Boris Pleskovič, prvi podpredsednik pa je postal Carlo Bresciani iz Italije. Podpredsednik za Evropo je Dušan Povh iz Nemčije, podpredsednik za zamejstvo je ponovno Damijan Terpin iz Italije, podpredsednik za čezmorske dežele bo tudi v tem mandatu Andrej Fink iz Argentine, podpredsednica za finance je postala prof. dr. Metka Zorc, predsednica nadzornega odbora pa Jelena Malnar. V želji po boljšem sodelovanju slovenskih strokovnjakov doma in na tujem pri kongresu med drugim organizirajo srečanja slovenskih zdravnikov, znanstvenikov, gospodarstvenikov, arhitektov in gradbenikov, mladih raziskovalcev ipd. Vsako leto pa pripravijo tudi tabor slovenskih otrok po svetu.

Nenad Vladić pa v oddaji pripoveduje o desetih znanih Slovenkah in Slovencih, ki so uspeli tudi v tujini, kjer nekateri še živijo in delajo. Intervjuje z njimi je zbral v knjigi Od talenta do uspeha. Nenad verjame, da se vsak človek rodi z vsaj enim talentom ter da bodo iskrene pripovedi Lare Bohinc, Alena Kobilice, Katarine Venturini, Petra Florjančiča, Bernarde Marovt, Uroša Perića, Roberta Lešnika, Alenke Kraigher, Iva Boscarola in Dejana Zavca navdihnile tudi druge.

Oddajo lahko poslušate tukaj http://veseljak.si/novice/5b5104344c70f/slovenija-brez-meja-18-julij-2018


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo