Slovenija brez meja, 26. julij 2018


Avtor: U.S. Datum: 2084 dni nazaj.


Krepitev sodelovanja z gospodarstveniki slovenskega rodu v tujini in mladimi sodi med strateške usmeritve Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Državna sekretarka na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Aleksandra Pivec Foto: Edita Žugelj

Na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu so predstavili aktualne štipendiste, alumnije in mentorje, ki sodelujejo z Ameriško-slovensko izobraževalno fundacijo (ASEF), s katero so pred kratkim podpisali memorandum o sodelovanju. Neprofitna zasebna fundacija povezuje slovenske študente in profesorje doma in po svetu. Slovenskim študentom in mladim znanstvenikom omogoča izpopolnjevanje pri uspešnih slovenskih profesorjih, ki delajo v tujini, potomcem slovenskih rojakov po svetu pa nadaljevanje študija ali kariere v Sloveniji. Kot je povedala državna sekretarka dr. Aleksandra Pivec, si na USZS intenzivno prizadevajo tudi za krepitev povezav med gospodarstveniki slovenskega rodu po svetu ter slovenskimi gospodarskimi institucijami in subjekti v domovini.

Sodelavka Rafaelove družbe Ana Gregorič pa v oddaji predstavi dobre razloge za udeležbo mladih iz domovine, zamejstva in sveta na poletnih višarskih dnevih v začetku avgusta.

Več pa v posnetku na strani Radia Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo