Slovenija brez meja, 3. maj 2018


Avtor: U.S. Datum: 2230 dni nazaj.


Mladenka slovenskih korenin iz Tuzle Nataša Miklavčič se je slovensko učila tudi na Taborih slovenskih otrok po svetu, danes pa na njih sodeluje kot animatorka.

Osrednji del prve majske oddaje namenjamo Taboru slovenskih otrok po svetu, ki bo od 28. julija do 4. avgusta v bližini Kobarida, v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Kavka. Pri Svetovnem slovenskem kongresu tabor pripravljajo že 22. leto zapored, da pri mladih krepijo zanimanje in ljubezen do Slovenije ter slovenskega jezika.

Nataša se je rodila v Tuzli, kamor sta se iz Trbovelj preselila že njena prababica in pradedek. Foto: Edita Žugelj

O taboru se je avtorica oddaje Edita Žugelj pogovarjala z Natašo Miklavčič iz Tuzle, ki je bila v najstniških letih redna gostja taborov, danes pa na njih dela kot animatorka. Pogovarjali sta se tudi o zgodovini njene družine. Kot je povedala, sta se v Bosno in Hercegovino v 20. letih prejšnjega stoletja preselila njena prababica in pradedek, doma iz Trbovelj, njuni številni potomci pa danes živijo po različnih državah.

Oddajo lahko poslušate na strani Radia Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo