Slovenija brez meja, 30. avgust 2018


Avtor: U.S. Datum: 2088 dni nazaj.


Med številnimi rojaki iz Argentine, ki so to poletje obiskali Slovenijo, je bila tudi šesterica mladih glasbenikov, članov skupine KM 43 iz Buenos Airesa.

Skupina KM 43, potomci Slovencev iz Argentine Foto: Edita Žugelj

Mladi potomci slovenskih izseljencev, ki povezujejo slovensko glasbo in t.i. latino ritme, so to poletje igrali rojakom v domovini svojih prednikov. Ljubezen do glasbe, petja in igranja inštrumentov so že kot otroci izražali na prireditvah, koncertih in glasbenih večerih v okviru slovenske skupnosti v Argentini, kamor so, kot je tam v navadi, hodili tudi v slovensko šolo. Vedno pa so se želeli predstaviti tudi v Sloveniji in ob peti obletnici ansambla jim je uspelo. Po Sloveniji so igrali tako na samostojnih koncertih kot skupaj z domačimi ansambli.

Martina in Tomaža Marolta, Petra Kopača, Danila Žgajnarja, Damijana Marinčiča ter Marjana Vombergarja sem povabila pred mikrofon oddaje Slovenija brez meja. Skozi pogovore s simpatičnimi mladeniči, ki vsi odlično govorijo slovensko, boste lahko za hip pokukali v njihovo duhovno dediščino, življenje v Argentini ter občutenje Slovenije.

Pogovor lahko poslušate na strani veseljak.si.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo