Slovenija brez meja, 31. maj 2018


Avtor: U.S. Datum: 2144 dni nazaj.


V oddaji predstavljamo vsebino letošnjega srečanja Slovencev iz zamejstva in sveta Dobrodošli doma, ki bo v soboto, 16. junija, v Brežicah.

Začelo se bo dopoldan s predavanji, razstavami ter obiskom lokalnih turističnih društev, ki bodo gostila naše rojake iz tujine. Ogledati si bo mogoče lokalne turistične in kulturnozgodovinske znamenitosti, prisluhniti izjemnemu zamejskemu alpinistu Romanu Benetu, prvič pa bodo predstavili tudi izbrana nagrajena dela natečaja Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu za diplomska, magistrska in doktorska dela na temi zamejstva in izseljenstva. Osrednji dogodek se bo začel ob 17.00 na glavnem odru, na katerem bodo nastopila slovenska društva iz tujine. Program srečanja: https://dobrodoslidoma.slovenci.si, nekaj vsebinskih poudarkov pa v pogovoru z Andrejko Majhen z USZS.

Pesnica in aforistka Dragica Čarna, ki živi v Bruslju, pa pripoveduje o projektu Dancing Lights, Plesoče svetlobe, v katerem se prepletajo poezija, glasba, ples in energijske slike. Njegovi ustvarjalci bodo ob našem državnem prazniku junija gostovali pri Slovencih v ZDA.

Vse to lahko poslušate prek strani Radia Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo