Slovenija brez meja, 5. april 2018


Avtor: U.S. Datum: 2229 dni nazaj.


Učitelji dopolnilnega pouka slovenskega jezika in kulture Rut Zlobec, Zoran Jovičić in Tatjana Bukvič v oddaji pripovedujejo o svojem delu med rojaki v Srbiji.

Rut Zlobec, Zoran Jovičić in Tatjana Bukvič. Foto: Edita Žugelj

Ta teden je v Ljubljani potekal štiridnevni seminar za učitelje dopolnilnega pouka slovenščine v tujini, ki ga organizirata Zavod za šolstvo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Med udeleženci iz 15 evropskih držav so bili tudi učitelji dopolnilnega pouka slovenščine v Srbiji Tatjana Bukvič, Rut Zlobec in Zoran Jovičić, ki poučujejo v slovenskih društvih od Novega Sada do Niša. Njihovi učenci so stari od nekaj let do dobrih osem desetletij.

Učitelji dopolnilnega pouka slovenskega jezika in kulture so pomemben steber slovenskih skupnosti po svetu in tudi v prostem času za različne projekte prispevajo nešteto prostovoljnih ur. Tak bo tudi projekt Beremo s Slovenijo, posvečen Noči knjige 2018, ki bo od 13. do 15. aprila v Rumi povezal rojake slovenskih korenin. Več o tem pa v oddaji, ki jo lahko poslušate na strani Radia Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo