Slovenija brez meja, 9. avgust 2018


Avtor: U.S. Datum: 2018 dni nazaj.


Avtorica oddaje Edita Žugelj je obiskala poletno jezikovno šolo Slovenske izseljenske matice v Murski Soboti, ki se je je udeležilo 17 otrok iz BiH, Srbije, Nemčije, ZDA in s Hrvaške.

Potomci Slovencev po svetu, letošnji udeleženci poletne šole SIM "Slovenščina malo drugače" Foto: ZSIM

Tretja jezikovno-ustvarjalna šola Združenja Slovenska izseljenska matica "Slovenščina malo drugače" je to poletje potekala v CŠOD Murska Sobota. 17 učencev poletne šole sta slovenščino poučevali Katarina Rebič in Lea Lehner, likovno umetnost pa Natalija Veselič – Martinjak. Potomce Slovencev v Evropi in Ameriki je ob koncu tečaja obiskala z mikrofonom Radia Veseljak, da povedo kaj več o svojih družinah, življenju na tujem, učenju slovenščine in obiskih Slovenije. Glavna tajnica ZSIM Jasmina Ilič pa je predstavila program poletne šole in njene udeležence.

V oddaji lahko slišite Jano Ritscher iz Frankfurta, sestrico in bratca Ajdo in Ramija Rouayheb Klemenčič, ki živita v ZDA, Matejo Medaković iz Zagreba ter Nikšo Perušića in Mašo Ćeran iz Banjaluke. Posnetek je na strani Radia Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo