Slovenija v najlepši luči


Avtor: U.S. Datum: 1694 dni nazaj.


Sporočilo knjižnice in kulturnega središča Leidscheveen Združenju prijateljev Slovenije na Nizozemskem: “Naši obiskovalci so izredno navdušeni nad fotografijami in nad pokrajino, kjer so nastale!” Tako so se pred uradnim odprtjem pokrajinske fotografije Jake Ivančiča našo deželo predstavile v najlepši luči.

Odprtje razstave


Veleposlanica Sanja Štiglic in fotograf Jaka Ivančič.

Na fotografa in njegovo delo je odbor Združenja opozorila članica Nataša Sirnik. Pri iskanju prostora za razstavo pa je pomagalo dejstvo, da je naša dolgoletna članica Saša Kos prostovoljna sodelavka tega kulturnega središča v Haaškem predmestju. Tako je steklo sodelovanje med obema organizacijama in so že v novembru programirali razstavo za mesec junij, ko Slovenija praznuje obletnico osamosvojitve.

Slovesno odprtje razstave v soboto, 9. junija je bil pravi slovenski praznik. Po pozdravu gostiteljev in slovenske veleposlanice Sanje Štiglic smo gostom predstavili nase Združenje, zgodovino Slovenije in domače dobrote, po katerih so gostje spoznali tudi okus in gostoljubnost naše dežele. Z veseljem smo predstavili tudi fotografa Jako Ivančiča, ki zasluženo sodi med najboljše slovenske pokrajinske fotografe. O tem pričajo razstavljene fotografije, vrhunec prireditve pa je bilo njegovo vodenje po razstavi. Obiskovalci so z velikim zanimanjem sledili pripovedi o bolj in manj znanih krajih po vsej Sloveniji, ki jih je Jaka v preteklih letih na vrhunski način ujel v svojo lečo.

Ob Ivančičevih fotografijah so obiskovalcem razstave na voljo turistične brošure o Sloveniji in naše glasilo Lipa, ki povzema letno dogajanje v slovenski skupnosti. Najprej je bila razstava predvidena za mesec junij, na prošnjo kulturnega centra bo podaljšana in bodo fotografije na ogled še do 28. julija. Kasneje pa verjetno še kje, da bo imelo čim več Nizozemcev priložnost za ogled vrhunskih fotografij, ki o lepoti naše dežele povedo več kot kakršnikoli opisi.

Metka Dijkstra Murko

Del razstavljenih fotografij.


Fotograf vodi po razstavi


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo