Slovenka na Dunaju: Slovenci so bolj odprti kot Avstrijci


Avtor: U.S. Datum: 2322 dni nazaj.


Pri 18 letih se je iz Mengša preselila na Dunaj, da bi ulovila svoje sanje: nastopanje v muzikalih. "Nekajkrat sem potočila tudi kakšno solzico," je o začetkih svojega šolanja povedala Sara Košak.

Sara Košak

Sara Košak. Foto: osebni arhiv

Že od mladih nog je 21-letna Sara Košak rada pela, plesala in nastopala, zato se je odločila, da bo iz svoje strasti do gledališke umetnosti zgradila kariero. "Že kot majhen otrok sem pela v pevskih zborih ter hodila v glasbeno ter plesno šolo," je povedala Košakova, ki se je pozneje vpisala tudi na Umetniško gimnazijo v Ljubljani. Gimnazija ji je dala veliko, vsako leto je tako nastopala v končnih produkcijah in se v gledališče še bolj zaljubila.

"Take šole v Sloveniji ni"

Po končani gimnaziji se je morala vpisati na fakulteto, kjer pa je naletela na težavo: "Želela sem, da moj študij vsebuje vse to, kar rada počnem oziroma bi v prihodnosti vsaj približno rada počela." Muzikal je umetniška zvrst, ki združuje tri različne gledališke podzvrsti, in sicer petje, igro in ples: "Take šole v Sloveniji ni!"

"Za Dunaj sem se odločila precej spontano, vedela sem, da želim študirati v tujini, in glede na to, da je Dunaj mesto, ki je znano predvsem po svetovno znani glasbeni zgodovini in tem, da vlaga veliko sredstev v razne umetnosti, je bila pravzaprav zelo logična izbira. Zagotovo je bil plus tudi, da ni predaleč od doma," je razložila Košakova.

Celoten članek lahko preberete na strani SiolNET.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo