Slovenka v Avstraliji: “Nočem redne službe.”


Avtor: U.S. Datum: 2142 dni nazaj.


Katja Brvar se je v Avstralijo preselila oktobra 2016 skupaj s fantom iz Argentine. Izbrala sta jo, ker izpolnjuje zanju tri zelo pomembne kriterije, ki so pravzaprav zelo preprosti: ima morje, dobro podnebje, hkrati pa v Avstraliji poleg angleščine dobro govorijo tudi špansko.

Katja s svojo ljubeznijo. Foto: osebni arhiv

Ima tri različne službe

Katja je po izobrazbi kulturologinja. "Izjemno koristen študij. Mislim, da je nekdo izmed nas celo zaposlen kot kulturolog. Jaz ne delam kot kulturologinja, čeprav Avstralija ponuja številne zaposlitvene možnosti na različnih strokovnih področjih. Pravzaprav imam tri različne službe. Vsaka ponuja možnost polnega ali vsaj polovičnega delovnika, a se mi zdi veliko bolj zanimivo opravljati vsako le enkrat tedensko. Eno za izziv, drugo za humor, v tretji pa počivam," je izpostavila.

Trenutno skrbi za devetletno deklico

Njena prva služba je terapevtska podpora otrokom in mladim, ki so doživeli hude travme in so bili zaradi takšnih in drugačnih razlogov odvzeti staršem. To so otroci in mladi predvsem domorodskega porekla. Trenutno skrbi za devetletno deklico, ki je zaradi agresivnega naboja ločena od preostalih otrok, zato delo poteka izključno ena na ena.

Vsake šolske počitnice pomaga voditi tudi terapevtski kamp za otroke s kompleksnimi travmami z namenom vzpostavitve varnega okolja v naravi, kjer se otroci počutijo dobrodošle, ljubljene in sprejete.

Dela tudi v trgovini

Skrbi tudi za starejšo dementno gospo, ki jo vsakič znova sprašuje iste stvari in ji z žarom v očeh pripoveduje, da je nekoč tudi ona živela tako blizu morja, da so bili paradižniki vedno prijetno slani.

Tretje delo pa Katja opravlja v trgovinici z nakitom, dragimi in poldragimi kamni, kjer ima dovolj časa za branje knjig, poslušanje glasbe in počivanje možganov.

Več časa si želi posvetiti tudi svojemu projektu Out Of Illusion za podporo ljudem na poti transformacije in osebne rasti.

Želi si svobode in fleksibilnosti

Ker ne želi imeti redne pogodbe o zaposlitvi, ima kar precej svobode in izjemno fleksibilen urnik. Njen delovnik traja od šest do devet ur. Delovne dni lahko vnaprej določi sama, zato daljša odsotnost in dolga potovanja niso težava.

"Takšen način dela je meni osebno fantastičen, se pa zavedam temnih strani nerednega oziroma honorarnega tipa dela. To, da se mi delovna doba ne šteje, me niti malo ne gane, mi je pa žal za porodniško. A raje sem brez porodniške, kot da mi nekdo odšteva dneve dopusta," je zatrdila.

Celoten pogovor lahko preberete na strani SiolNET.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo