Slovenka v tujini: Nikoli si nisem mislila, da bom pristala na Finskem


Avtor: U.S. Datum: 2165 dni nazaj.


Ana Smrekar je 21-letnica, ki zelo rada potuje. Od nekdaj je vedela, da bi rada študirala v tujini, nikoli pa ni pričakovala, da bo pristala prav na Finskem. "Čeprav so bolj zaprti in raje sedijo v tišini, kot da bi vztrajali pri pogovoru, ki ne steče, Finci obožujejo karaoke. Pojejo namreč vsi, ne glede na sposobnosti," je ugotovila študentka.

Ana Smrekar. Foto: osebni arhiv

Ana Smrekar je prva leta svojega življenja preživela v okolici Postojne, kamor se še danes pogosto vrača. S starši so se preselili v Ljubljano, kjer se je vpisala na študij novinarstva na fakulteti za družbene vede. V prostem času je ljubiteljsko igrala bobne, že dvanajsto leto pa je tudi tabornica v Zmajevem rodu.

Prijatelji jo poznajo kot osebo, ki bi se rada naučila čim več različnih jezikov, osebo, ki rada bere in ki zna biti včasih tudi muhasta in trmasta, navadno v dobrem smislu. Vsak, ki jo pozna, pa ve tudi to, da zelo rada potuje.

Že v srednji šoli je vedela, da bo vsaj nekaj časa študirala v tujini, ni pa vedela, kje, kdaj, kako in za koliko časa. Čeprav še nikoli prej ni bila na Finskem, se je januarja za pol leta preselila v Helsinke, kjer bo semester študija opravila v okviru programa Erasmus +.

"Nikoli si nisem mislila, da bom pristala na Finskem, vedno sem bila prepričana, da bom na Erasmus odšla v toplejše kraje," je povedala. Helsinki sicer niso bili njena prva izbira, a je vseeno zelo vesela, da je dobila priložnost spoznati nove prijatelje z vseh koncev sveta.

Članek v celoti najdete na strani SiolNET.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo