Slovenščina na ‘jezikovni tržnici’ v Haagu


Avtor: U.S. Datum: 1664 dni nazaj.


Veleposlaništvo Republike Slovenije v Haagu se je pridružilo slovenski sekciji na Evropski šoli Haag (ESH) pri obeležitvi evropskega dneva jezikov.

Le-tega na pobudo Sveta Evrope vsako leto sicer praznujemo 26. septembra, v Haagu pa so tokrat začeli že v sredo, preteklega 25. septembra. 

Mame slovenskih otrok na ESH so pod vodstvom učitelijce Danice Novosel sodelovale na "jezikovni tržnici". Na slovenski stojnici so ponudile vrsto domačih dobrot, ki so hitro zmanjkovale, čeprav niso bile zastonj: učenci ESH so se morali za sladke dobrote zahvaliti v
slovenščini.

Dan kasneje, v četrtek 26. septembra, pa so ESH učitelje za nekaj ur nadomestili predstavniki nekaterih tukajšnjih veleposlaništev, ki so učence naučili novih besed in dejstev o državi, ki so jo predstavljali. Tudi Slovenija je zastopala svoje barve, naši predstavnici sta dve skupini nizozemske sekcije seznanili s Slovenijo ter slovenskimi besedami in številkami. Otroci so se najbolj zabavali ob izgovarjanju slovenskih lomilcev jezika, kot sta palindrom "perica reže raci rep" in pa "pešec gre čez cestišče".


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo