Slovenska kulinarika v San Sebastianu


Avtor: slovenci Datum: 2767 dni nazaj.


San SebastianV San Sebastianu, Evropski prestolnici kulture 2016, ki leži na severovzhodu španske Baskije, se bo 31. julija predstavljala tudi Ljubljana. Predstavitev mednarodnega festivala  Ana Desetnica z 11 uličnimi predstavami se bo odvijala na mostu Kursaal v sklopu programa »Crossing bridges«, za promocijo mesta Ljubljana kot kulturne in gastronomske prestolnice pa bodo poskrbeli pri Turizmu Ljubljana s Knjižnico pod krošnjami in z Okusi Ljubljane. Promocija v španskem San Sebastianu je med drugim povezana s kandidaturo Ljubljane za Evropsko prestolnico kulture 2025.

Foto: Matej Kastelic Vir: Turizem Ljubljana

Foto: Matej Kastelic Vir: Turizem Ljubljana

V San Sebastianu, eni od dveh Evropskih prestolnic kulture 2016 (druga je poljski Vroclav), se bodo predstavili štirje evropski festivali, ki predstavljajo različne kulturne zvrsti. Kot predstavnika uličnega gledališča je mesto San Sebastian povabilo eno izmed najstarejših neodvisnih gledaliških skupin v Sloveniji, Ano Monro, ki bo na mostu Kursaal uprizorila Ano Desetnico. V sklopu programa »Crossing bridges« se predstavljajo tudi druge evropske destinacije: s plesom Lyon, z literaturo Dublin, z glasbo pa Vroclav.

Ker je San Sebastian poznan kot »kulinarična meka« - glede na površino ima največ restavracij z Michelinovimi zvezdicami na svetu - bodo na mostu postregli tudi s slovensko ulično prehrano, v restavracij Bokado San Telmo pa z baskovsko interpretacijo tradicionalnih ljubljanskih jedi iz nabora Okusov Ljubljane, postreženih na enak način kot pintxos.

Del animacije v izvedbi Turizma Ljubljana bo Knjižnica pod krošnjami kot edina 100% naravna knjižnica na svetu, ki že leta zagotavlja brezplačno parado branja, ustvarjanja in druženja v senci dreves. Ljubljana je sicer nosilka Unescovega naziva Mesto literature in Svetovna prestolnica knjige 2010, kandidira pa za Evropsko prestolnico kulture 2025. Promocija kulturnega turizma je tudi ena od strateških usmeritev Turizma Ljubljana, saj gost, ki pride z motivom udeležbe na kulturnih dogodkih, ostane na destinaciji dlje in več časa uživa v ponudbi .


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo