Slovenska podjetnica iz Bostona, ki že danes živi svoje sanje


Avtor: slovenci Datum: 2690 dni nazaj.


"Če si sposoben sebe nenehno razvijati, se učiti, uveljavljati svojo voljo in vrednote, po katerih želiš živeti in delati, vendar včasih tudi skloniti glavo, lahko v življenju marsikaj dosežeš in obenem živiš svoje sanje," je prepričana Maja Mikek, soustanoviteljica podjetja Celtra, ki spada med vodilne svetovne ponudnike tehnologije za digitalno mobilno oglaševanje.

maja

Maja se je podjetniškega duha nalezla že v družini. "Moji starši so se vedno zanašali samo nase. V socialističnih časih, ko sta starša imela obrt, sta nama s sestro omogočala, da sva bili vključeni v veliko športnih aktivnosti, jezikovnih tečajev, mednarodnih šolskih izmenjav, potovanj in avantur," se spominja.

"Ko ti nekdo veliko zaupa, narediš vse, da ne zlorabiš zaupanja, da staršev ne razočaraš. Težko je iti sam po svetu v najstniških letih, a ko premostiš mentalne ovire in si začneš zaupati, da zmoreš, takrat gradiš svojo samozavest. Tudi danes v podjetju si veliko zaupamo in to nas krepi, dela samozavestnejše."

Članek si lahko v celoti preberete na portalu Siol.net.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo