Slovenska podjetnica s Finske: Kot priseljenka moram narediti več


Avtor: U.S. Datum: 2561 dni nazaj.


S Finci ni težko poslovati, zelo se držijo dogovorov. A za priseljence je težje, ker se morajo nenehno dokazovati, da posel res obvladajo, pravi Slovenka Andreja Valtanen.

Po izobrazbi je grafična oblikovalka. V finskem mestu Lahti ima skupaj z možem že 20 let registrirano podjetje IDUS za grafično oblikovanje, trženje in konzultacije. Čeprav nimata zaposlenih, njuno podjetje ni majhno. Na Finskem namreč podjetnik registrira osebno ali običajno podjetje, in sicer glede na naravo in organizacijo dela. Tako velikost podjetja ni odvisna od števila zaposlenih, ampak bolj od obsega dela.

Pogovor z Andrejo Valtanen je objavljen na strani SiolNET.

Andreja Valtanen je na Finsko kmalu po končanem študiju, tam je skupaj z možem odprla podjetje, saj je za poklic grafičnega oblikovalca težko dobiti stalno službo in so prisiljeni "ugrizniti v kislo jabolko" in ustanoviti svoje podjetje. O svojem podjetju v Sloveniji še ni razmišljala.

Andreja Valtanen je na Finsko kmalu po končanem študiju, tam je skupaj z možem odprla podjetje, saj je za poklic grafičnega oblikovalca težko dobiti stalno službo in so prisiljeni "ugrizniti v kislo jabolko" in ustanoviti svoje podjetje. O svojem podjetju v Sloveniji še ni razmišljala. Foto: osebni arhiv


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo