SLOVENSKA RAZSTAVA V BANJALUKI


Avtor: slovenci Datum: 3074 dni nazaj.


V ART centru v Banjaluki, je bila 16. novembra 2015. razstava slik
“ Ptuj in vino –Martinovanje na ptujskem“,
„ Rimljani na Ptuju“
„ Razstava predmetov iz gline in slik na trdi podlogi“
V skupnem projektu s centrom za edukacijo in delo z otroki in mladino „MIS“, centrom za kulturne in promotivne dejavnosti „Primera MILL“ in Društva Slovencev RS „Triglav“ Banjaluka, je bila v Art centru odprta zanimiva razstava o Ptuju, najstarejšem mestu v Sloveniji. Slike, ki so razstavljene prikazujejo podobe preteklosti, življenje starega mesta od obdobja rimske imperije in naprej..., vse do danes, ko je Ptuj poleg zgodovinskih znamenitosti postal znan proizvajalec odličnega vina, atraktivne proslave Martinovanja, kurentovanja in ostalih za turizem privlačnih dogodkih.
Avtorja razstave sta Janko Levarič in Andrej Klasinc.
V sklopu razstave je bila tudi predstavitev predmetov iz gline in slik delanih na trdi podlogi. Predmeti, nakit iz gline in slike izdelane v posebni tehniki so oblikovale članice iz društev nacionalnih manjšin na edukativni delavnici, ki jo je vodila mentorica Sunčica Laguza.
Prisotne je pozdravil Milenko Laketić. Med obiskovalci so bili predstavniki nacionalnih manjšin, gosti iz Ptuja, predstavnika Perutnine Ptuj in konzul Konzularne pisarne Republike Slovenije v BiH, ki je razstavo tudi odprl.

Besedilo in fotografije:Nataša Kajmaković

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo