Slovenski dijaki do odličij na olimpijadah v Indiji in Gruziji


Avtor: slovenci Datum: 2772 dni nazaj.


Preteklo poletje je bilo za mlade slovenske znanstvenike zelo uspešen. Matija Lovšin iz Srednje šole Črnomelj si je priborili srebrno odličje na lingvistični olimpijadi v Indiji, dijaki škofjeloške ter novomeške gimnazije pa so na kemijski olimpijadi v Gruziji osvojili bron in srebro, so sporočili iz Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS).

Ljubljana. Ekipa dijakov, ki so Slovenijo zastopali na 14. mednarodni lingvisticni olimpijadi v Indiji. Foto: ZOTKS

Ljubljana. Ekipa dijakov, ki so Slovenijo zastopali na 14. mednarodni lingvisticni olimpijadi v Indiji.
Foto: ZOTKS

Ekipo, ki je Slovenijo zastopala na 14. mednarodno lingvistično olimpijadi v Indiji, so sestavljali Hana Viktorija Balan iz II. gimnazije Maribor, Aleksej Jurca iz Gimnazije Bežigrad, Doris Keršič iz Konservatorija za glasbo in balet Maribor ter Matija Lovšin iz Srednje šole Črnomelj, ki je prejel srebrno odličje.

Na olimpijadi, ki se je zaključila minuli petek, je sodelovalo 31 držav in 128 tekmovalcev. Podelili so 10 zlatih, 17 srebrnih in 26 bronastih odličij.

Na 48. mednarodni kemijski olimpijadi, ki je potekala v Tbilisiju v Gruziji, pa so se z odličjem okitil vsi štirje slovenski predstavniki. Martin Rihtaršič in Vid Kermelj iz Gimnazije Škofja Loka ter Tristan Kovačič iz Gimnazije Novo mesto so prejeli bron. Uroš Prešern, prav tako dijak Gimnazije Novo mesto, pa je osvojil srebrno kolajno, so še zapisali v ZOTKS. Vir: STA


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo