Slovenski kulturni praznik v Celovcu


Avtor: slovenci Datum: 3027 dni nazaj.


Celovec - Slovenski kulturni praznik praznujejo tudi številni zamejski Slovenci in Slovenci drugod po svetu. v Celovcu osrednjo prireditev vsako leto organizirajo kulturni organizaciji Krščanska kulturna zveza (KKZ) in Slovenska prosvetna zveza (SPZ) skupaj z Društvom slovenskih pisateljev v Avstriji in Generalnim konzulatom RS v Celovcu.

Letošnji slavnostni govornik je bil zgodovinar Teodor Domej, ki se je v govoru dotaknil vseh mejnikov slovenskega književnega jezika. Na odru so se zvrstili še številni recitatorji  in recitatorke, člani Mlajše gledališke skupine KPD Planina Sele, mladinski zbor SPD Danica, zbor Kluba slovenskih študentk in študentov na Koroškem in instrumentalni trio „Matjaž“ iz Slovenije.

Kulturni praznik pa so obeležila tudi slovenska krajevna društva. Na Reki pri Šentjakobu v Rožu so v petek organizirali glasbeno-literarni večer z branjem Dese Muck, Slovensko prosvetno društvo „Zarja“ in Slovensko prosvetno društvo Valentin Polanšek bosta slovenski kulturni praznik počastili v soboto, 13. februarja v farni dvorani v Železni Kapli. V Selah pa bo Katoliško prosvetno društvo „Planina“ slovenski kulturni praznik obeležila 19. februarja.

Več o dogajanju in posamezne izjave najdete tukaj in tukaj.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo