Slovenski otroci iz Skopja na Festivalu gledaliških sanj v Ljubljani


Avtor: slovenci Datum: 2883 dni nazaj.


Otroški Festival gledaliških sanj, ki ga že 14. leto zapored organizira Pionirski dom, je zagledal luč leta 2003 kot možnost, priložnost in spodbuda mladim h kulturnemu in umetniškemu sodelovanju, izpopolnjevanju in povezovanju.

WP_20160406_09_53_38_Pro

V tem času je festival postal prepoznaven  po Sloveniji, v zamejstvu in tujini. Vsako leto širi meje festivala in privablja vedno nove  skupine iz tujine in  zamejstva, s čimer krepi medkulturni dialog, saj prihajajo otroci iz različnih okolij in držav. Že vrsto let se ga udeležuje skupina otrok, ki pod vodstvom učiteljice Pliske Gugulovske vadi v okviru dopolnilnega pouka slovenščine v Skopju, Makedonija . V organizaciji mentorjev Danijele in Bobana Trajkovska ter z finančno podporo Urada vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu se otroci tako spoznavajo z slovenščino, družijo s svojimi vrstniki na OŠ Danilo Kumar in slovensko kulturo. Danes so v polni Festivalni dvorani prikazali igro "Pavliha noče v šolo" avtorja Tomaža Lapajne Dekleve in poželi navdušen odziv občinstva.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo