Slovenski pastoralni center v Bruslju pripravil srečanje za slovenske družine


Avtor: U.S. Datum: 2907 dni nazaj.


V Belgiji, na Nizozemskem in v Luxemburgu je čedalje več Slovencev, ki v teh krajih najdejo dobro zaposlitev ali študijsko mesto. Vedno več je predvsem zakonskih parov, ki si tod ustvarjajo družine in poskušajo mlademu rodu posredovati materinščino in slovensko kulturo. Kako težka je ta naloga, vedo starši, razpeti med zahtevnimi celodnevnimi službami, skrbi za (izven) šolske aktivnosti, za redne stike z domačimi in za obiske v domovini. Prav zato se radi udelezujejo prireditev Slovenskega pastoralnega centra v Bruslju: tu se srečajo, si izmenjajo izkušnje in si naberejo moči in nasvetov za vnaprej. In kar je zelo pomebno: tudi njihovi otroci dodobra nauzijajo slovenskih dobrot, jezika in duha!

Po dveh jesenskih družinskih vikendih v Mlinu v severni Franciji so se v soboto, 27. februarja, tokrat že drugič zbrali k spomladanskemu srečanju v Bruslju. Tokrat je Zvone k sodelovanju povabil Vilmo in Danija Siter, ki sta v domovini postavila mrežo zakonskih skupin. Zbranim sta posredovala srčico svojega poslanstva in zlasti z izkušnjami iz njunega dolgoletnega zakona podarila poguma za vztrajanje na skupni poti. Kaj so počeli otroci, so ponosno pokazali pri zaključni maši, pri kateri se je slovenski skupnosti kot somaševalec pridružil bruseljski pomožni škof Kockerols.

PS: Slovenski pastoralni center v Bruslju je pisano zbiralisče rojakov iz bližnje in daljne okolice. Njegovega vodjo, duhovnika dr. Zvoneta Štrubelja, dobro poznamo obiskovalci slovenskih maš v teh deželah, naš župnik pa se nam rad pridruži pri kulturnih prireditvah po naših skupnosti. Po svojem prihodu v Bruselj je začel organizirati tudi srečanja za družine in zakonce.

Besedilo: Metka Dijkstra - Murko

Foto: dr. Zovne Štrubelj (Vir: Youtube)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo