Slovenski piknik na Nizozemskem


Avtor: slovenci Datum: 2903 dni nazaj.


Razigrana in pisana množica Slovencev in prijateljev Slovenije na Nizozemskem, veliko slovenske jedače in pijače ter odlično vzdušje, ki ga ni zmotilo niti deževje, so prave besede, s katerimi bi lahko opisali jubilejni tradicionalni piknik, ki ga je na praznično soboto organiziralo Združenje prijateljev Slovenije.

KD20160625_144005

25. junija 2016, v Utrechtu, smo se Slovenci in prijatelji Slovenije poveselili ob 25. obletnici samostojnosti naše ljube Slovenije, prav tako pa tudi ob 25. obletnici obstoja Združenja prijateljev Slovenije na Nizozemskem. Osrednji govornik, Uroš Malnaršič, predsednik Združenja, je slavnostnemu gostu, slovenskemu veleposlaniku na Nizozemskem, Romanu Kirnu, predal še svež izvod jubilejne Lipe, glasila, ki ga Združenje izdaja že 25 let, v jubilejni številki pa je povzeta vsebina njenih prvih 10-ih let, predstavljeni pa so tudi njeni uredniki oz. zaslužne osebe, ki so poskrbele za to, da glasilo izhaja 25 let.

KD20160625_163210

Nj. eksc. Roman Kirn je v svojem nagovoru povzel bistvo združevanja tukaj živečih Slovencev, njihovih družinskih članov ter ostalih simpatizerjev Slovenije na Nizozemskem. Skupaj z veleposlaništvom, si tudi Združenje prijateljev Slovenije deli vlogo povezovanja le-teh v bolj ali manj koherentno skupino, hkrati pa si vsi prizadevajo za večjo in boljšo promocijo Slovenije, njene narave, njenega gospodarstva in nenazadnje izjemnih ljudi. Piknika se je udeležila tudi častna konzulka Slovenije Karin Irissa van Rooyen – Winkelman.

KD20160625_163328

Za zabavo vseh udeležencev piknika je poskrbel ansambel Oberkrainer Ensemble Nizozemska, ki v zasedbi, sestavljenih iz samih Nizozemcev, preigrava in prepeva predvsem slovensko narodno-zabavno glasbo.

Vir: Uroš Malnaršič


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo