Slovenski pisatelj Dino Bauk na knjižnem sejmu v Budimpešti


Avtor: slovenci Datum: 2919 dni nazaj.


Budimpešta- Slovenski avtor Dino Bauk je sodeloval na 23. mednarodnem knjižnem sejmu v Budimpešti, največjem te vrste na Madžarskem. Udeležil se je literarne delavnice, na kateri so sodelovali nagrajeni pisatelji držav EU ter madžarski pisatelji in literarni kritiki. Sodeloval je tudi na okrogli mizi Naraščajoči razkol med vzhodom-zahodom ter severom-jugom.

HUNGARY-BUDAPEST-PAILIAMENT-LIGHTS 2014-08-03 15:57:32.0 (140803) -- BUDAPEST, Aug. 3, 2014 (Xinhua) -- Photo taken on Aug. 2, 2014 shows the Hungarian Parliament illuminated by new decorative lights in Budapest, Hungary. (Xinhua/Attila Volgyi)

Budimpešta. Foto: Xinhua/Attila Volgyi

Na knjižnem sejmu, ki je potekal od 21. do 24. aprila, je na okrogli mizi v družbi pisateljev iz Francije, Avstrije, Češke, Nemčije, Belgije in Italije razpravljal o obstoju in pomenu srednjeevropske identitete.

Zadnji dan sejma je z branjem odlomkov obiskovalcem predstavil svoj roman Konec.Znova. Za knjižni prvenec je Bauk novembra lani prejel nagrado Slovenskega knjižnega sejma, uvrščen pa je tudi med deset nominirancev za nagrado kresnik.

Bauk se v romanu Konec. Znova, ki je izšel pri založbi Beletrina, vrača v obdobje poznih 80. in začetek 90. let minulega stoletja, ki ga prikazuje v retrospektivi zagrenjenega birokrata Petra, skorumpiranega menedžerja Gorana in večno bežeče Američanke Mary. Spomini na leta, ko so jih bolj kot tedanja nemirna politična situacija zanimali njihov bend, glasba in predvsem ljubezen, se prepletejo ob Denisu, ki je bil iz njihovih življenj v Ljubljani vržen v balkansko vojno vihro.

Bauk je obiskal tudi madžarske študente slovenistike, ki se slovenskega jezika na univerzi Eotvos Lorand Tudomanyegyetem (ELTE) v Budimpešti učijo pod vodstvom slovenskega lektorja in profesorja Mladena Pavičića. Srečanje s študenti je bilo prvenstveno namenjeno interaktivni uporabi slovenskega jezika ter predstavitvi romana Konec.Znova, so sporočili iz slovenskega veleposlaništva v Budimpešti.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo