Slovenski spletni časopis Slovenci v Angliji


Avtor: U.S. Datum: 1606 dni nazaj.


Slovenci v Angliji je slovenski spletni časopis, ki ga urejajo Slovenci živeči v Angliji in Sloveniji. Ustanovljen je bil z namenom informiranja Slovencev v Angliji in ohranjanju njihovega stika z matično domovino. V časopisu najdete tudi rubriko "Lokalne video novice iz Slovenije", ki jo pripravlja uredništvo televizije NET TV.

Časopis ponuja obiskovalcem aktualne novice iz Slovenije in Anglije in je vpisan v sistem Cobiss kot časopis nacionalnega pomena. Glavno vsebino časopisa periodično hranijo tudi v arhivu Narodne in univerzitetne knjižnice Slovenije.Uredništvo iz Slovenije skrbi za vsebine povezane z ohranjanjem stika z matično domovino, poročajo o aktualnih in pomembnih dogodkih iz domovine, ohranjanju jezika, običajih, domačih kulinaričnih receptih naših babic in o ostalem zanimivem dogajanju povezanem s Slovenijo.

Uredništvo iz Slovenije se v zagotavljanju preverjenih novic rado obrne tudi na druga uredništva medijev v Sloveniji.
Uredništvo iz Anglije skrbi za vsebine povezane s Slovenci v Angliji in drugod po svetu kot tudi za vsebine za Slovence v domovini, ki jih zanima Anglija kot taka. Razkrili vam bodo skrite kotičke in nasvete om Angliji pa tudi o zakonodaji in pravicah Slovencev na Otoku. Uradna spletna stran beleži visok obisk iz Slovenije in celotne Velike Britanije kot tudi iz drugih držav po svetu. Zato jo googlov algoritem novic uvršča kot vodilno spletno stran za informiranje Slovencev, ki ne živijo v matični domovini.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo