Slovenski turistični vodič, ki je našel novi dom v Baskiji


Avtor: U.S. Datum: 1982 dni nazaj.


Oddaja Slovencem po svetu bo tokrat preplet prispevkov in zgodb, povezanih s slovenskimi izseljenci in zdomci s Švedske, iz Španije, Srbije in Avstralije. Pred mikrofon smo povabili slovenskega slikarja in kiparja Jožeta Stražarja Kiyoharo, ki že več kot 50 let živi in ustvarja v Stockholmu, ta teden pa so v Domžalah odprli tudi razstavo njegovih del. Pomudili se bomo tudi pri 6. Dnevih slovenske kulture v Novem Sadu, ki jih je pripravilo društvo Slovencev Kredarica, predstavili bomo tudi zgodbo turističnega vodiča Blaža Boštjančiča, ki je pred leti našel delo in novi dom v Španiji.

Bilbao, Mercado de la Ribera. Foto: pixabay

Ker se bliža Martinovo pa seveda ne bomo mogli mimo praznovanj tega vinogradniškega in vinarskega praznika, ki ga na svojevrsten način zaznamujejo tudi slovenski rojaki v številnih slovenskih društvih po svetu. Tokrat se bomo odpravili v avstralski Sydney, kjer je zdaj sicer pomlad, a naši rojaki znajo kljub temu domiselno pričarati vzdušje Martinovega.

Zvočni posnetek je objavljen na strani Radio prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo