Slovenski zbor iz Makedonije na Dunaju in v Prekmurju


Avtor: U.S. Datum: 2147 dni nazaj.


Na pobudo ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazda Žmavca je pevski zbor SZ Triglav iz Bitole v Makedoniji 15. junija 2018 nastopil v prostorih kulturnega društva Korotan na Dunaju.

Nastop na Dunaju.

Pod vodstvom zborovodkinje Marine Korunovske je zbor predstavil občinstvu slovenske in makedonske pesmi. Med občinstvom so bili višji svetovalec v Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu Marjan Cukrov ter predstavniki veleposlaništva Makedonije v Avstriji na čelu z namestnikom veleposlanice Osvitom Rosoklijo. Po nastopu so se gosti in pevci zbrali ob pogostitvi, ki so jo pripravili domačini.

Nastop v Markovcih

Naslednji dan, 16. junija, je zbor odpotoval v Markovce. Tja ga je povabilo Kulturno društvo Alojz Štrafela, katerega člani so bili pred nekaj leti gosti v Bitoli. Kot gostje župana občine Markovci Milana Gabrovca so pevci iz Bitole nastopili v poročni dvorani. S pesmijo in recitacijo so nekaj dni vnaprej proslavili dan državnosti. Po nastopu je stekel sproščen pogovor ob polnih mizah dobrot, ki so jih pripravili domačini.

Ko so se v kletnih prostorih občinske stavbe pripravljali na nastop, jih je prijetno presenetilo povabilo meščana. Povabil jih je namreč, da pred cerkvijo zapojejo na poroki. Mladoporočencem in pevcem bo ta trenutek dolgo ostal v spominu, saj nihče ne ostane ravnodušen, ko se poje "Dan ljubezni".

Tanja Franc

SZ"Triglav" - Bitola

Na poroki v Markovcih.


Dunaj


Vaje v Markovcih.


Dunaj


Markovci


Dunaj


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo