Slovenski zbor iz Zrenjanina je pel v Stični in doma


Avtor: U.S. Datum: 1693 dni nazaj.


Člani Društva Slovencev Planika Zrenjanin so nedavno nastopili na dveh glasbenih prireditvah. Najprej je v njihovem mestu v Banatu potekal mednarodni zborovski festival Slobodan Bursać, nato pa so odpotovali na Dolenjsko in se udeležili jubilejnega 50. tabora pevskih zborov v Šentvidu pri Stični.

V okviru 6. mednarodnega zborovskega festivala Slobodan Bursać so v Zrenjaninu od 30. maja do 2. junija priredili tri koncertne večere in sobotno matinejo otroških zborov. Tamkajšnje društvo Slovencev je nastopilo z dvema zboroma.

V petek zvečer se je občinstvu predstavil mešani zbor Planika, in sicer s pesmimi Pohojena travica, Pa se sliš in Mlade oči. V soboto dopoldne je otroški zborček Planika nastopil s pesmima Moj očka 'ma konjička dva in Kekčeva pesem. Obema zboroma so poslušalci močno ploskali.

Na festivalu so se sicer predstavili še ženska vokalna skupina Gallina iz Ljubljane ter zbori iz Gevgelije v Makedoniji, Beograda, Novega Sada, Kikinde ter številni zrenjaninski veliki in majhni zbori.

Letošnji 50. tabor pevskih zborov se je odvijal 15. in 16. junija v Šentvidu pri Stični.

Zbor DS Planika je v soboto, 15. junija, nastopil na koncertu na OŠ Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični. Na koncertu se je predstavilo še 12 zborov iz Italije, Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Bosne in Hercegovine ter Srbije. Program pevcev iz Zrenjanina je vseboval slovensko ljudsko Pa se sliš, slovensko pop pesem Mlade oči in srbsko izvorno pesem Crne oči.

Naslednji dan, v nedeljo, se je koncert odvijal na velikem športnem igrišču OŠ Ferda Vesela, kjer je sodelovalo preko 100 različnih zborov s fantastičnim dirigentom Igorjem Švaro. Dogodek so počastili in polepšali neposredni prenos na RTV Slovenija, prisotnost predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja ter veliko število ljubiteljev zborovskega petja.

Daniela Avram


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo