Slovenski zvon na Dnevu Evrope


Avtor: slovenci Datum: 2845 dni nazaj.


V soboto, 7. maja 2016, je mesto Düsseldorf 16. izvedlo prireditev Europatag - Dan Evrope. Na njej je 14. sodelovalo društvo Slovenskizvon / Die Slowenische Glocke iz Krefelda, ki si je za temo svojega nastopa izbralo kolesarjenje v Sloveniji.

Duss

Za svojo stojnico je društvo pripravilo prosojnice v programu PowerPoint. Razdeljene so na 9 tem, od katerih jih je 6 posvečenih kolesarjenju, ena geografski predstavitvi Slovenije, ena mreži elektro črpalk po Sloveniji, zadnja tema pa je navezava na lansko rdečo nit: čebele, čebelarjenje v Sloveniji in razglasitev svetovnega dneva čebel. Prikazano je, kaj se je zgodilo na tem področju v zadnjem letu dni.

Pri pripravi svojega nastopa je društvo sodelovalo s 16 osebami in 12 ustanovami, od teh ena deluje na Danskem, druge pa vse v Sloveniji. Posebnost letošnjega sodelovanja je bila, da je društvo svojo temo
prijavilo tudi za dodatni program v plenarni dvorani mestne hiše. O kolesarjenju v Sloveniji in prometni politiki v Evropi je govorila slovenska poslanka v evropskem parlamentu Patricija Šulin, članica parlamentarnega odbora za promet in turizem. Poslanki se je za krajši čas pridružil tudi nadžupan mesta Düsseldorf Thomas Geisel.

Slovenska stojnica je bila dobro obiskana. Enako kot lani so lahko obiskovalci pokušali 3 vrste slovenskega medu in medene hlebčke. Odrasli so dobili tudi kozarček medice.

Vir: Igor Kramberger


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo