Slovensko-hrvaška športna druženja


Avtor: U.S. Datum: 2260 dni nazaj.


V hrvaškem obmejnem kraju Čabru so avgusta pripravili prvo meddržavno športno druženje za dekleta iz Hrvaške in Slovenije. Projekt so organizirali skupaj s Slovenskim kulturnim društvom Gorski Kotar iz Čabra in finančno pomočjo Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki je prepoznalo vrednost projekta povezovanja mladih s pomočjo športa.

Namen projekta je prek športa povezati otroke ter jih čez medsebojno spoznavanje in srečavanje spoznavati z jezikom, kulturo, običaji ter zgodovinskimi in geografskimi lepotami krajev, ki gostijo srečanja.

Srečanje slovenskih in hrvaških športnic v Ljubljani.

Srečanje slovenskih in hrvaških športnic v Ljubljani.

Do zdaj so pripravili srečanji v Čabru in v Ljubljani. Odziv mladih športnic je bil obakrat odličen. Sodelovale so članice ŽKD Ilirija iz Ljubljane in KK Flumen Santi Vici z Reke ter mlade nadarjene športnice iz Čabra. Dokazale so, da se z medsebojnim sodelovanjem in povezovanjem, z veliko napora, dela, vztrajnosti in zavzetosti postavijo zdrave podlage pozitivnih življenjskih vrednot.

Zadnje letošnje srečanje bo v nedeljo, 24. septembra 2017, na športnih igriščih OŠ "Sv.Matej" na Viškovu (pri Reki), z začetkom ob 10 uri. Organizatorji vabijo na druženje vse ljudi dobre volje. 

Stella Ožbolt

Ogledate si lahko tudi Facebook stran „SKD Gorski kotar – Sekcija za šport“.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo