Slovensko znanje v svetu


Avtor: slovenci Datum: 2816 dni nazaj.


Berlin - V soboto 11. junija popoldan so se v prostorih slovenskega veleposlaništva v Berlinu zbrali na dogodku z naslovom "Slovensko znanje v svetu". Kulturno-inetlektualno srečanje je organiziralo www.drustvovtis.si, ki združuje v tujini izobražene Slovence.

berlin
Za kulturni del je z glasbeno točko poskrbela čelistka Nika Švarc. Sledil je intelektualni del, v okviru katerega so svojo akademsko pot in delo predstavili ekonomist dr. Timotej Homar, ki je zaposlen na Evropski centralni banki v Frankfurtu, jezikoslovec in biolog dr. Boštjan Dvořák, ki deluje na Humboldtovi univerzi v Berlinu ter dr. Gal Kirn, ki v Berlinu s kulturnega in medijskega vidika p(r)oučuje politično zgodovino 19. in 20. stoletja.


Sledila je nadvse zanimiva in interdisciplinarna razprava o prihodnosti Slovenije in Evrope. Izkazalo se je, da je izmed številnih odprtih vprašanj izjemno pomembno tudi, kako vzpostaviti kroženje znanj in izkušenj med Slovenci v tujini in institucijami v domovini. Vir: Slovensko veleposlaništvo v Berlinu (Facebook)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo