Slovensko znanje v tujini


Avtor: slovenci Datum: 2703 dni nazaj.


V soboto, 5. novembra 2016, je nizozemski odbor Društva v tujini izobraženih Slovencev (VTIS) v rezidenci slovenskega veleposlanika g. Romana Kirna v Haagu organiziral dogodek z naslovom "Slovensko znanje v tujini". Dogodek je bil namenjen delitvi izkušenj in mreženju slovenskih študentov, akademikov in raziskovalcev, ki živijo in delujejo na Nizozemskem, ter povezovanju Slovencev na Nizozemskem.

SONY DSC

Program srečanja je bil sestavljen iz dveh delov, ki jima je sledilo mreženje in neformalno druženje. V prvem delu so se s kratkimi “lightning talks” predstavili štirje člani Društva VTIS na Nizozemskem: dr. Aljaž Ule, docent na Univerzi v Amsterdamu in izredni profesor na Univerzi na Primorskem, Nežka Figelj, asistentka pri evropski poslanki Isabelli de Monte v Evropskem parlamentu, Matjaž Maletič, doktorski kandidat s področja financ na Univerzi Tilburg, in Andrej Kržič, zaposlen na Evropski vesoljski agenciji.

SONY DSC

V drugem delu se je razprava osredotočila na različne možnosti za zagonska podjetja na Nizozemskem, ki sta jih predstavila Johan Manshand, doktorski študent in startup podjetnik, in častna konzulka Slovenije na Nizozemskem, gospa Karin van Rooyen. Dogodek je s pevskim nastopom popestrila jazz pevka Tjaša Fajdiga, študentka na Konzervatoriju v Amsterdamu.

SONY DSC

Vir: Aleksandra Pekosak & Odbor Drustva VTIS na Nizozemskem


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo