Slovesno ob 20. obletnici društva Slovencev Triglav Banjaluka


Avtor: U.S. Datum: 2140 dni nazaj.


Društvo Slovencev Triglav RS Banjaluka praznuje letos dve desetletji uspešnega delovanja. Ob tej priložnosti je župan mesta Banjaluka Igor Radojičić v petek, 13. aprila 2018, sprejel delegacijo iz Republike Slovenije. Osrednja tema pogovora je bilo sodelovanje na različnih področjih. Župan je izpostavil dobro sodelovanje na področju turizma in gospodarstva ter pohvalil povezovanje z lokalnimi skupnostmi, predvsem z Ljubljano, Mariborom, Novim mestom in Kranjem, s katerim je mesto Banja Luka tudi pobrateno. Zelo pomembno je tudi povezovanje na kulturni in izobraževalni ravni.

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc je predsednici društva Mariji Grbić izročil priznanje ter zahvalo.

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc je predsednici društva Mariji Grbić izročil priznanje ter zahvalo.

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc je na slovesni prireditvi predsednici društva Mariji Grbić izročil priznanje ter zahvalo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu za neprecenljiv prispevek Društva Slovencev Republike Srbske Triglav Banja Luka k ohranjanju slovenske identitete v Republiki Srbski. Društvo je prejelo priznanje za dvajsetletno predano in ustvarjalno delo izven meja Slovenije tudi od Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in Slovenske izseljenske matice.

Udeleženci slovesnosti ob 20. obletnici ustanovitve društva Triglav Banjaluka.

Udeleženci slovesnosti ob 20. obletnici ustanovitve društva Triglav Banjaluka.

Zahvale Društva Triglav za pomoč pri razvoju so prejeli: mesto Banja Luka, Ministrstvo za izobraževanje in kulturo Republike Srbske, Kulturni center Banski dvor, Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, Zavod Republike Slovenije za šolstvo in Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Za posebne zasluge pri delu in organizaciji sta zahvalo prejela predsednica Društva Triglav Marija Grbić in Stanko Prosen.

Dogodka, ki so ga organizatorji popestrili z filmskim pregledom dvajsetletnega dela Društva in lepim kulturnim programom v katerem so sodelovali MePZ Davorin Jenko, folklorna skupina, otroci, ki obiskujejo dopolnilni pouk slovenščine, ter pevka Laura Zober in pianist prof. Dejan Janković, so se poleg že omenjenih gostov udeležili tudi veleposlanica Republike Slovenije v BiH Zorica Bukinac, sekretar Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu Marjan Cukrov ter konzul Konzularne pisarne Republike Slovenije v Banja Luki Marjan Ristič.

Na oder so prišli tudi otroci, ki obiskujejo dopolnilni pouk slovenščine.

Na oder so prišli tudi otroci, ki obiskujejo dopolnilni pouk slovenščine.

Slovesen dogodek in priznanja bodo lepa popotnica društvu za nadaljnje uspešno delo.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo