Sotočja, 15. 5. 2017


Avtor: U.S. Datum: 2590 dni nazaj.


Alexander Mann je rojak mlajše generacije z avstrijske Koroške, podjetnik in koordinator avstrijskega združenja start-upov za Južno Koroško. Kako je z zagonskimi podjetji v Avstriji in Sloveniji, kakšne so priložnosti za delovanje in razvoj, kako je s povezovanjem? O tem in večplastni identiteti mladih rojakov več v tokratni oddaji Sotočja na 1. programu Radia Slovenija.

Na Madžarskem živijo pripadniki 13 narodnih skupnosti, med njimi so tudi porabski Slovenci. Njihova zagovornica Erika Köles Kiss je predstavnike manjšin povabila v Porabje. Kako pa so druge narodne skupnosti zadovoljne z razmerami na Madžarskem in odnosom oblasti, lahko slišite v tokratni oddaji.

Vitomir Vitaz, koordinator za kulturne dejavnosti v KPD Slovenski dom Bazovica na Reki foto: Marjana Mirković

Vitomir Vitaz, koordinator za kulturne dejavnosti v KPD Slovenski dom Bazovica na Reki. Foto: Marjana Mirković

Rojaki na Reki letos praznujejo 70-letnico delovanja društva Bazovica. O pripravah na slovesno obeležitev jubileja več pove Vitomir Vitaz, koordinator za kulturne dejavnosti v društvu, zelo aktiven član Slovenskega doma že vse od otroštva.

Gostimo tržaško rojakinjo Saro Zupančič, ki je za magistrsko nalogo o večjezičnosti v operi Kačji pastir Pavleta Merkuja dobila 1. nagrado Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu, ter se odpravimo v Benečijo, kjer so rojaki ponosni tudi na svoje ljudske godce in pevce. Zakaj?

Prisluhnite oddaji Sotočja na spletni strani Radio Prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo