Sotočja, 24. 4. 2017


Avtor: U.S. Datum: 2549 dni nazaj.


Slovenska narodna skupnost bo omenjena v novi koroški deželni ustavi, ali se bo dežela zavezala tudi za njeno ohranitev, kar zahtevajo predstavniki koroških Slovencev, pa ostaja odprto vprašanje. Najnovejši osnutek nove koroške deželne ustave je korak naprej. Različna mnenja o tem, kako velik je ta korak, lahko slišite v tokratni oddaji Sotočja na 1. programu Radia Slovenija.

Sen kresne noči -ŠTKGRA & Še.EN.tjanž teater na festivalu Transgeneracije v CD v Ljubljani.

Sen kresne noči -ŠTKGRA & Še.EN.tjanž teater na festivalu Transgeneracije v CD v Ljubljani. Foto: Mateja Železnikar

Pridružimo se mladim gledališčnikom iz Šentjanža v Rožu in Šmihela pri Pliberku, ki so s Shakespearovo predstavo Sen kresne noči nastopili na tokratnem festivalu sodobne umetnosti mladih – Transgeneracije 2017.

Prisluhnete lahko poeziji tržaškega rojaka Borisa Pangerca, ki svojo slovensko identiteto primerja tudi s trdoživo, pokončno oljko,… Oljko, ki gori dalje, saj domačo zemljo vse bolj prekriva beton.

Gostimo tudi Zoltana Majczána, učitelja nemščine in slovenščine na dvojezični osnovni šoli Števanovci, ter se na Reki družimo s planinci iz Kvarnerja, Slovenije in Benečije in praznujemo 15-letnico delovanja planinske sekcije društva Slovenski dom Bazovica.

Oddajo lahko poslušate na spletni strani Radio Prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo