Sotočja, 3. 4. 2017


Avtor: U.S. Datum: 2429 dni nazaj.


Auf die Plätze/Na mesta je naslov simpozija, s katerim so v Celovcu uradno vstopili v leto, posvečeno umetnosti v javnem prostoru z osrednjo: temo migracije. Zakaj migracije in kako so se na dvojezičnost, ki je zaznamovala otvoritveni simpozij, odzvali pristojni na deželi, so se v oddaji Sotočja na 1. programu Radia Slovenija pogovarjali z Andrejem Krištofom, soorganizatorjem prireditev in članom koroškega odbora za kulturo.

Poslušalce so povabili na jubilejne 15. koroške kulturne dneve v Ljubljani, ki se z odprtjem razstave Karla Vouka začenjajo 4.4.2017.

O koncertih in novih strategijah pri promociji več pove Andrej Petaros, tržaški Slovenec, zadolžen za organizacijo koncertov slovensko-hrvaškega dua 2 Cellos v Sloveniji in Italiji.

Slovensko društvo Ajda iz Umaga je obiskalo rojake v Splitu. Bilo je, lahko slišite, zelo veselo. Preverili so tudi tudi, kako napreduje učenje slovenščine v vrtcu in osnovnih šolah na Kvarnerju, in se v Monoštru poklonili padlemu partizanu Mirku.

Oddajo Sotočja lahko poslušate na spletni strani Radio Prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo