Športni park Pavla Sedmaka je zaživel


Avtor: U.S. Datum: 2367 dni nazaj.


Na zemljišču ob nekdanji državni cesti 202 ob Tržaškem jahalnem društvu v bližini Opčin, točneje na kraju, ki mu z ledinskim imenom pravijo Gabriče, stoji odslej dvojezična tabla »Športni park Pavel Sedmak«, na kateri je tudi zapisano, da je športni park nastal na pobudo ZSŠDI, kot sta želeli gospa Evi Hrovatin, mati preminulega Pavla, in njena sestrična Ana Kalc, »odločilno pa je bilo posredovanje Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu«, piše še na tabli. Tak je začetek nove športne zgodbe: zemljišče sta sorodnici po posvetovnju z Uradom podarili ZSŠDI-ju, saj sta želeli, da bi zemlja ostala v slovenskih rokah, na pobudo predsednika ZSŠDI Ivana Peterlina pa je park dobil ime po kotalkarju Pavlu Sedmaku. Predsednik Peterlin in sekretar Urada Rudi Meljak, ki je bil glavni posrednik, sta se včeraj strinjala, da so take geste dokaz, da je v današnjem svetu še veliko plemenitosti, predsednik ZSŠDI Peterlin pa je donatorkama, ki sta bili prisotni na odprtju, tudi obljubil, da bo zemljišče tudi ostalo v slovenskih rokah, namenjeno pa bo aktivnostim otrok. Slovensno noto dogodku je dala tudi vokalna skupina Vikra, ki jo vodi dirigentka Petra Grassi.

Okrog 2000 kvadratnih metrov veliko zemljišče se nahaja le nekaj metrov od glavne ceste, meji pa s Tržaškim jahalnim klubom. Je ravninsko, na vzhodni meji pa je bolj poraščeno z drevesi. Včeraj ob odprtju je park prvič zaživel s finalnim delom Jezikovnega poligona za klube (zmagali so jadranovci), pri ZSŠDI-ju pa si nadejajo, da bo tako živo še ob drugih priložnostih: »Tu pa so na potezi predvsem okoliški klubi, saj ZSŠDI samo ne more poskrbeti za to. V parku bi lahko organizirali tudi suhe treninge (za smučarje in kolesarje), morda tudi delavnice za bodoče trenerje in druge pobude. Nadejamo si, da bomo napeljali tudi vodo in elektriko,« je napovedal Peterlin. Ker je zemljišče v prostorskem načrtu namenjeno le športnim dejavnostim, bi lahko - pravi Peterlin - vendarle uspeli dograditi vsaj slačilnice, a je to tačas bolj skrita želja.

Vir: Primorski.eu

Foto: Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo