Sprejem za zlato in bronasto olimpijko


Avtor: slovenci Datum: 2746 dni nazaj.


Celje - Celjanki Tini Trstenjak, ki je na olimpijskih igrah v Riu de Janieru v judu osvojila zlato kolajno, in njeni someščanki Ani Velenšek, ki je iz Ria prinesla bronasto kolajno, so danes na Lopati pri Celju priredili veličasten sprejem. Kot je ob tej priložnosti povedal njun trener Marjan Fabjan, je zelo zadovoljen z dosežkom celotne ekipe.

20160809-00713108

Zlata Tina Trstenjak. Foto: Slavko Gruden/STA

Fabjan je tudi dejal, da si je želel še finalni boj Adriana Gomboca in prvo mesto Velenškove. Ocenil je, da je Trstenjakova naredila vse, da je osvojila zlato kolajno, pri tem pa se je držala vseh pravil.

Fabjan, ki je bil že dvakrat izbran za najboljšega judo trenerja na stari celini, je napovedal, da bo uresničil svoje besede, izrečene v Riu, in se bo peš odpravil na romanje na Brezje.

Trstenjakova pa je dejala, da je v Riu čutila majhen psihični pritisk, kljub temu pa se ji je uspelo osredotočiti na svoje borbe. Po njenih besedah gledalcev sploh slišala ni, na vprašanje, ali jo je trener pohvalil po osvojenem zlatu, je odgovorila pritrdilno.

Velenškova je povedala, da je njeno koleno v zelo slabem stanju, v četrtek jo čaka zdravniški pregled, potem pa operacija.

Judoistom je čestital tudi celjski župan Bojan Šrot, ki meni, da osvojeni dve medalji pomenita na eni strani veliko veselje, na drugi pa trdo garanje. Vir: STA


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo