SREČANJE SLOVENSKIH ZBOROV


Avtor: U.S. Datum: 1593 dni nazaj.


27. septembra leta 2019 z začetkom ob 20.00 se je odvijalo srečanje slovenskih zborov v Subotici.

Organizator koncerta je Društvo Slovencev Triglav iz Subotice, udeleženci koncerta so zbori slovenskih društev iz Srbije kot tudi gostujoči zbori. Letos so se na koncertu predstavili domačini z otroško plesno skupino in zborom Triglav, nato Pojoča družba DS Sava iz Beograda, zbor DS Kredarica iz Novega Sada,  zbor DS Planika iz Zrenjnina (dirigentka Daniela Avram). Gosti so bili zbor Slovencev z Madžarske ter folklorna skupina Slovenskega doma KPD "Bazovica" z Reke (Hrvaška).

Naš zbor se je tokrat
predstavil s sledečim repertoarjem:

1. Triglav

2. Pa se sliš'

3. Mlade oči

Izbrana publika je pozorno poslušala izvajalce, nastopajoči so prejeli velik aplavz. V zadovoljstvo nam je vsako leto peti v akustični dvorani prelepe mestne hiše in v odlični družbi dragih prijateljev, zborovskih pevcev iz Novega Sada, Beograda in Subotice ter sodelujočih gostov. Druženje se je nadaljevalo na ergeli Kelebija, kjer so nas domačini iz Triglava pogostili z odlično zakusko, zato nam bo  prijeten in vesel septembrski večer ostal v spominu.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo