Stadion 1. maj, veliko več kot športni center


Avtor: U.S. Datum: 2488 dni nazaj.


V teh tednih se v Trstu Športno združenje Bor, Slovenska kulturno-gospodarska zveza (SKGZ), Svet slovenskih organizacij (SSO), Združenje slovenskih športnih društev v Italiji (ZSŠDI) ter slovenska deželna svetnika pogovarjajo o prihodnosti Stadiona 1. maja pri Svetem Ivanu.

Obnova strehe balona na Stadionu 1. maja pri Sv. Ivanu.

Obnova strehe balona na Stadionu 1. maja pri Sv. Ivanu v Trstu. (FOTODAMJ@N)

Objekt oziroma območje, ki se nahaja lučaj od slovenskih višjih srednjih šol, je za tržaške Slovence strateškega pomena, ta pa presega običajne športne okvire. Na Stadion že danes zahaja veliko število mladih in otrok, iz mesta in tudi s Krasa ter iz Brega. Vsi sogovorniki se zavedajo, da je njegov potencial precejšen in v dobri meri še neizkoriščen.

Odkar je na čelu Bora Gorazd Pučnik, so opazni zametki usklajenega sodelovanja med Stadionom in Dijaškim domom Srečka Kosovela (katerega ravnatelj je ravno Pučnik), ki skrbi za šolarje pri popoldanskih obšolskih dejavnostih. Stadion pa bi se lahko v prihodnosti krepko razširil in razvil, ko bi se vsi soudeleženi osebki strinjali, da je vredno vanj vložiti določeno količino finančnih sredstev. Skupaj pa morajo odgovoriti na vprašanje: kaj hočemo Slovenci tam razvijati?

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo