Številne teme brez zadovoljive rešitve


Avtor: U.S. Datum: 2363 dni nazaj.


V Narodnem svetu koroških Slovencev (NSKS) je prišlo 2017 do personalnih sprememb: z zahvalo Nantiju Olipu, bivšemu poslujočemu podpredsedniku, ki je od 1. septembra strokovni nadzornik za katoliški verouk na obveznih šolah na veljavnostnem območju dvojezičnega šolstva, predsednik organizacije Valentin Inzko začenja svoj pogled na iztekajoče se leto.

Valentin Inzko. Foto: Sindre Langmoen (CC)

Valentin Inzko. Foto: Sindre Langmoen (CC)

Pogled v prihajajoče leto 2018 pa predsednik Narodnega sveta koroških Slovencev (NSKS) Valentin Inzko sklepa s poudarkom evropske državljanske pobude „Minority SafePack – Milijon podpisov za raznolikost v Evropi“ in pomenom zbranih milijon podpisov do aprila leta 2018.

Vmes razčlenjuje razplet na poti do nove deželne ustave, kjer da so ostali usklajeni predlogi osrednjih političnih organizacij neupoštevani. Tudi nima razumevanja z nedavno odločitvijo žitrajskega občinskega sveta, ki je na svoji zadnji seji zavrnil predlog o postavitvi dvojezične krajevne table v kraju Sele pri Žitari vasi. Iz svojega zornega kota jemlje v pretres volilno platformo „Mein Südkärnten - Moja južna Koroška“ za deželnozborske volitve 2018. Vmes je pahljača tem, o katerih ocenjuje, da niso rešene zadovoljivo. V tem sklopu omenja Glasbeno šolo in prihodnost časnika „Novice“.

SVSD / Več na slovenci.orf.at


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo