Štipendija za podiplomski študij na UCLA za vpis 2017/18


Avtor: slovenci Datum: 2756 dni nazaj.


Iz sklada Kerže-Cheyovich je na voljo ena štipendija slovenskemu študentu za podiplomske študije (magistrski, doktorski oz. raziskovalni študij) na Univerzi Kalifornija v Los Angelesu (UCLA), ZDA, na področju transportnih pojavov v kompleksnih sistemih. Rok za prijave na UCLA je 30. november 2016. Pred tem morajo zainteresirani kandidati o interesu nujno obvestiti Veleposlaništvo RS v Washingtonu na e-mail naslov: sloembassy.washington@gov.si, in sicer najkasneje do 10. novembra 2016.

University of California at Los Angeles (UCLA) v sodelovanju z Univerzo v Mariboru (UM), Inštitutom Jožef Stefan (IJS), Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije (MZZ) in Javnim skladom Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije (javni sklad) obvešča zainteresirane kandidate o možnosti pridobitve štipendije iz sklada Kerze-Cheyovich za podiplomski študij (MA, PhD) na UCLA s pričetkom študija v jesenskem semestru 2017.

Štipendija je namenjena študiju na področju transportnih pojavov v kompleksnih sistemih, kamor sodijo naslednje discipline s področij strojništva, jedrske tehnike, kemijskega inženiringa ter fizike:
- prenos toplote,
- prenos snovi;
- mehanika tekočin.

Študij bo potekal pod mentorstvom prof. Ivana Cattona (http://www.mae.ucla.edu/ivan-catton/) na oddelku Mechanical and Aerospace Engineering Department (http://www.mae.ucla.edu/)

Razpisana je ena (1) štipendija, ki bo podeljena najuspešnejšemu kandidatu po izboru strokovne komisije. Komisija bo upoštevala zlasti akademski potencial, zato naj kandidati poudarijo svoje dosedanje raziskovalne uspehe ter označijo področje dela, kjer želijo napredovati, v okviru spodaj navedenih disciplin. Kandidat mora izpolnjevati tudi pogoje za vpis na izbrani izobraževalni program ter biti sprejet na UCLA.

Vloga za vpis na UCLA mora biti vložena pri UCLA najkasneje 30. novembra 2016. Informacije in obrazci za prijavo ter zahtevana dokumentacija so na voljo na spletni strani UCLA (povezave so navedene spodaj).

Kandidati za sredstva iz Kerze-Cheyovich sklada morajo dokazila o izpolnjevanju pogojev in vso dokumentacijo do 10.11.2016 poslati na Veleposlaništvo v Washingtonu na naslov sloembassy.washington@gov.si. Kandidati se lahko tudi prej obrnejo na veleposlaništvo glede informacij in svetovanja v zvezi s prijavo na UCLA.

Kandidati se morajo hkrati prijaviti tudi na razpis štipendij Ad futura za izobraževanje v tujini, ki ga bo konec leta 2016 objavil javni sklad, ter v primeru, da jim bo štipendija podeljena, to tudi sprejeti.

Pred prijavo naj kandidati natančno proučijo še:
· https://grad.ucla.edu/gasaa/majors/mane.html
· http://grad.ucla.edu/gasaa/admissions/admisinfo.html
· http://grad.ucla.edu/gasaa/admissions/ACADRECS.HTM

Dodatne informacije:

Veleposlaništvo RS Washington
2410 California Street, NW
Washington, D.C. 20008
sloembassy.washington@gov.si
+1 (202) 386 6621


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo