Štipendije Albina Ločičnika trem študentom


Avtor: U.S. Datum: 2583 dni nazaj.


Slovenska prosveta je petič podelila štipendije iz sklada Albina Ločičnika, namenjene študentom gradbeništva oziroma tehničnih smeri s stalnim bivališčem v Furlaniji-Julijski krajini. Štipendijo v višini 500 evrov bo dobil študent prvega letnika fakultete za gradbeništvo in geodezijo Ivo Ušaj, dve štipendiji v višini tisoč evrov pa bosta pripadli Jasmini Gruden in Petru Vogriču s fakultete za inženirstvo.

Podelitev štipendij Albina Ločičnika za študijsko leto 2015/16

Podelitev štipendij Albina Ločičnika za študijsko leto 2015/16

Tako je odločila komisija, ki so jo sestavljali Sergij Pahor, Egon Štoka, Marjan Jevnikar in Vanja Lokar. Podelitev bo v sredo, 5. aprila, v Peterlinovi dvorani v Trstu.

Albin Ločičnik se je rodil leta 1919 v Trstu. Z družino se je preselil v Slovenijo, kjer je odraščal in se šolal. Diplomiral je na oddelku za gradbeništvo na Tehniški fakulteti v Ljubljani. Po končani drugi svetovni vojni se je z ženo ponovno preselil v Trst, kjer je umrl leta 1986. leta. Po zaslugi njegove vdove Evgenije Ločičnik so ustanovili sklad, ki podeljuje štipendije.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo