Študijski dnevi Draga 2019


Avtor: U.S. Datum: 1612 dni nazaj.


54. Draga se bo začela v petek 30. avgusta s predavanjem Andreje Duhovnik na temo “Govorim – govorim slovensko, zavedanje izbire in razumevanje odločitev”. Večer se bo zaključil s predvajanjem dokumentarno-igranega filma Karmela v režiji Marka Sosiča ob 19.00 uri.

Predavatelji na lanskih študijskih dnevih Draga. Foto: Danilo Pahor

V soboto bo ddr. Evgen Bavčar razmišljal na temo “Slovenstvo in Evropa”. Glede na aktualna dogajanja in dileme bo ob tem izpostavil vprašanje, kdaj bomo v globalnem svetu resnično lahko govorili v lastnem imenu v skladu z našim enkratnim zgodovinskim, kulturnim in identitetnim izkustvom.

Nedeljsko dopoldne bo obogatil Božo Rustja s predavanjem “Upanje človeka in kristjana sredi nasprotij današnjega časa”, popoldanski predavatelj dr. Ernest Petrič pa bo razmišljal o problemih polpretekle dobe in aktualnosti z naslovom “Problemi in odprta vprašanja Slovenije po neodvisnosti”. Vsaj v nekaterih pogledih bo razmišljanje skušalo nakazati pot nadaljnjega razvoja doma pa tudi Evrope in njenega položaja v sodobnem svetu. Pred predavanjem bo tokrat že 8. podelitev Peterlinove nagrade.

Več o predavateljih in predavanjih je objavljeno v letošnjem biltenu, ki ga dobite tudi na slovenskaprosveta.org.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo