Svečani koncert ob kulturnem dnevu v Banja Luki


Avtor: slovenci Datum: 3022 dni nazaj.


Banja Luka - Društvo Slovencev RS Triglav je v skupni organizaciji z Veleposlaništvom Republike Slovenije v BiH in Kulturnim centrom Banski dvor v nedeljo, 7. februarja 2016 obeležilo Slovenski kulturni praznik, Prešernov dan.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

V Kulturnem centru Banskega dvora v Banjaluki je Simfonični orkester Konservatorija za glasbo in balet iz Maribora izvedel čudovit koncert. Na programu so bile kompozicije Ludviga van Beethovna, W.A. Mozarta, Franza Schuberta in Benjamina Ipavca. Solist na klavirju je bil mlad 16- letni pianist Žan Milošič Dundek, orkester je izvrstno vodil prof. Slavko Magdić.

banja

Številna publika med katero so bili tudi veleposlanik Republike Slovenije v BiH Iztok Grmek, konzul konzularne pisarne Republike Slovenije v Banjaluki Marjan Ristič, predstavnik Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu Marjan Cukrov, Vodja pisarne OHR-a in namestnik visokega predstavnika v Banjaluki Ulrike Hartmann, javni in kulturni delavci mesta Banjaluke ter mladi glasbeniki in njihovi profesorji iz Akademije za glasbo in glasbene šole iz Banjaluke. Mladi glasbeniki, ki so kljub svoji mladosti že sedaj umetniki, so s svojo glasbeno izvedbo zahtevnih kompozicij vzbudili poslušalcem poseben užitek ob poslušanju glasbene umetnosti.

banja2

Vir: Nataša Kajmaković


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo